108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София

02 979-08-99 Карта на сайта

108 СУ "Никола Беловеждов"
Иновативно училище по предприемачество

Национално състезание "Практични финанси"

ВТОРИ КРЪГ ще се проведе присъствено в 108. СУ "Никола Беловеждов" на 8.04.2023 г. и 9.04.2023 г.

 

Поставяме началото на регистрационния период за включване в Национално състезание „Практични финанси“ за учебната 2022-2023 г.!

И тази година през март и април 2023 г. ще се проведе Националното състезание „Практични финанси“ като част от календара на МОН за провеждане на олимпиади и национални състезания.

Национално състезание „Практични финанси“ се организира от Министерството на образованието и науката (МОН) съвместно с фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ (JA Bulgaria), а домакин на състезанието през тази учебна година ще е 108. СУ „Никола Беловеждов“.

 

Повече информация за състезанието:

„Практични финанси” е състезание по финансова грамотност, с фокус върху управлението на личните финанси като неразривна част от компетентността „инициативност и предприемчивост“, което има за цел да мобилизира личния потенциал на участниците в гимназиален етап на обучение. Форматът е с фокус усвояване на култура на поведение, начин на мислене и подходи за действие по отношение на стандартни и актуални проблеми на управлението на личните финанси, включително и чрез използване на новите технологии. Състезанието е възможност за младежите да формират предприемаческите си нагласи, както и да получат мотивация да бъдат изобретателни и да поемат рискове. 

В двата кръга на състезанието ученици и екипи от ученици от цялата страна се конкурират при решаването на комплексен тест и предлагането на решение на казус в областта на управлението на личните финанси, чрез създаване на продукт или услуга, предназначени за решаване на конкретни житейски финансови ситуации и вземането на финансови решения. 

 
108 СУ "Никола Беловеждов"

История и цели

Прочети още

Събития