108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София

02 979-08-99

108 СУ "Никола Беловеждов"
Иновативно училище по предприемачество и бизнес

Спортен празник под надслов „Да спортуваме заедно“

25 Октомври 2020 г.
Спортен празник под надслов „Да спортуваме заедно“

На 23.10.2020г. в 108.СУ се проведе спортен празник под надслов „Да спортуваме заедно“, спечелен проект на Столична община. Той беше част от инициативите за патронния празник на училището.

Учениците от начален етап се забавляваха под есенното слънце с щафетни игри и народна топка. За учениците от пети и шести клас бяха организирани турнири по народна топка и футбол, а най-големите премериха сили на волейбол. Победителите в турнирите бяха наградени с купи.

Заслугата за спечеления проект и организацията на спортния празник е на господин  Мариян Моровяков и неговите колеги – Иван Бойчев, Юлия Герчева и Цветелина Георгиева, както и техните помощници – ученици от различни класове.

Седмица на кодирането

Учениците от осми и девети клас на 108.СУ взеха участие в седмица на кодирането. Състезаваха се с отбори, които трябваше да съберат частите на пъзел, в който са закодирани думи на патрона на училището – Никола Беловеждов. За да получат части от пъзела, отборите следваха карта и трябваше да отговарят на въпроси, поставени им от техните учители по математика, английски език, география, предприемачество и информационни технологии.

Победител е отборът на VIIIа клас, които първи подредиха пъзел със снимка на училищетои разкриха кода -  думите на Беловеждов „…И днес България се нуждае от дела велики, искрени, патриотични.“ Победителите получиха кошница с плодове и лакомства.

Играта донесе много настроение на ученици и учители!Всички събития

108 СУ "Никола Беловеждов"

История и цели

Прочети още

Събития