108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София

02 979-08-99 Карта на сайта

108 СУ "Никола Беловеждов"
Иновативно училище по предприемачество

Световна седмица на предприемачеството 13-19.11.2023 г.

16 Ноември 2023 г.
Световна седмица на предприемачеството 13-19.11.2023 г.

108. СУ „Никола Беловеждов“ с директор Лилия Тодорова традиционно отбеляза  Световната седмица на предприемачеството с множество инициативи.

Темата на  тазгодишното издание за гимназистите е „Устойчива мода на бъдещето“, а за по-малките ученици „Дрехи на бъдещето“.  

Седмицата стартира с иновационен лагер за гимназисти, които в рамките на два дни трябваше да генерират идеи по зададения казус. Участие взеха ученици от осми, девети, десети и единадесети клас, разпределени в шест отбора на случаен принцип.  В ролята на ментори влязоха ученици от дванадесети клас, като по този начин на практика демонстрирахме метода „Ученик обучава ученик“. Отборите представиха идеите си на сцена пред жури в състав:

1. д-р Биляна Стойнова – ръководител ИКТ

2. Петя Костадинова – зам-директор

3. Бистра Младенова - учител

При оспорвана надпревара победител е отбор Corkwave stepв състав: Надежда Асенова – 8а, Ивет Пенкина – 9б, Александра Кехайова – 10б и Алекс Рангелов – 11б клас.

С много хъс и емоции премина и състезанието „Съкровището на Марко Поло“ за ученици от осми, девети и десети клас. Шест отбора трябваше да преминат през редица предизвикателства, свързани с  предприемачество и финансова грамотност, а също и през кутии на късмета, за да стигнат до финала.

Своя опит за бизнеса, парите и грешките сподели Стойне Василев - предприемач и автор на бестселара "Умни пари", пред учениците от 11. и  12. клас. Изнесената лекцията премина плавно в дискусия на идеи за стартиране на бизнес, управление на парите и грешките, които може да допусне младия предприемач.Всички новини

108 СУ "Никола Беловеждов"

История и цели

Прочети още

Събития