108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София

02 979-08-99 Карта на сайта

108 СУ "Никола Беловеждов"
Иновативно училище по предприемачество

Отборът на 108 СУ „Никола Беловеждов” е победител в проект The Code 2

16 Ноември 2020 г.
Отборът на 108 СУ „Никола Беловеждов” е победител в проект 
The Code 2

Ученици от 108 СУ взеха участие във  второто издание на програмата The Code, която дава възможност на младежи между 8 и 10 клас да се обучават и създават собствени комуникационни стратегии. Тази година над 80 ученици от 10 училища се състезаваха да направят най-работещата и ефективна стратегия за социални медии в полза на WWF и тяхната инициатива за опазването на кафявата мечка у нас.

Официалният победител е отборът на 108 СУ „Никола Беловеждов“, гр. София със своята стратегия “Bears lives matter”.

Участваха Нася Тодорова, Лора Церовска, Николай Петров и Емил Галев от 9а клас и Габриела Авкова, Васил Петров, Ванеса Стефанова  и Денис Тодоров от 10а клас с ръководител г-жа Ели Руменова,ст.учител по предприемачество.

Проектът The Code 2  беше изключително полезен с научаванията и опитът, който имаха възможност да придобият учениците чрез работата си с менторите от от Isobar и Dentsu Bulgaria.

 Само в рамките на два дни младежите бяха предизвикани и успяха да превърнат своите естествени познания за социалните мрежи в професионален медиен продукт, с който публиката да е готова да се ангажира и дори да даде своя принос в полза на социална и природозащитна кауза. С изграждането на маркетинг стратегия за популяризиране на реално действаща социална инициатива, #TheCode се стреми да подготви учениците в прогимназиален и гимназиален курс за възможностите на дигиталната икономика. Програмата на практика им позволи да разберат и използват силата на най-популярните канали за комуникация на тяхното поколение – социалните медии – като професионален инструмент за маркетинг и дори да обмислят възможността да превърнат това в бъдеща професия.

 Основен партньор на проекта е #JuniorAchievementBulgaria.



Всички новини

108 СУ "Никола Беловеждов"

История и цели

Прочети още

Календар събития