108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София

02 979-08-99

108 СУ "Никола Беловеждов"
Иновативно училище по предприемачество и бизнес

108.СУ отбеляза патронния си празник

25 Октомври 2020 г.
108.СУ отбеляза патронния си празник

 

На 25 октомври 1856г. в гр. Копривщица е роден Никола Беловеждов, патрон на нашето училище. По случай патронния празник на училището бяха проведени редица инициативи.

С личността и делата на Никола Беловеждов учениците се запознаха от презентацията на учителите по история г-жа Михайлова и г-н Тодоров. След презентацията, учениците участваха във викторина, а тези, които дадоха верни отговори, бяха наградени с химикалки и торби с логото и името на училището.

В същото време на сцената се изявиха талантливите ученици от начален етап. Те изпълниха стихотворения, песни, танци и рецитираха лично творчество. Госпожа Румяна Димитрова написа стихотворение, посветено на Никола Беловеждов, което беше изпълнено от нейна ученичка.

Като част от тържествените инициативи учениците рисуваха, играха хора и подредиха табла, посветени на патрона на училището. Учениците от пети до дванайсти клас участваха в конкурс за есе на тема „Син съм на юнашко племе“. Най-добрите есета бяха прочетени пред публиката.

Гости на празника  бяха Петър Моллов – заместник кмет на район „Искър“, Милена Хаджийска – началник на отдел „Образование“, Николай Тошев – председател на обществения съвет, Жасмина Ценева – председател на училищното настоятелство и други. Скъпи гости бяха госпожа Ваня Джурова – бивш директор на училището и госпожа Фиданка Димитрова – бивш заместник директор. Директорът на 108.СУ Лилия Тодорова поднесе на госпожа Джурова плакет за цялостен принос към развитието на училището под аплодисментите на ученици, учители и гости.

Макар и в трудната обстановка на епидемия, училищната общност на 108.СУ показа, че е задружна, иновативна и намира начин да поддържа живи традициите и да почита личностите!

Благодарим на всички учители и ученици за участието им в празника!Всички събития

108 СУ "Никола Беловеждов"

История и цели

Прочети още

Събития